Louka hrála barvami MC Český Ráj

Na víkendových závodech v Louce se členové našeho klubu rozhodně neztratili. Z kopcovité a technicky náročné trati si v individuálních disciplínách přivezli nejednu medaili.

V Louce na závodníky čekala trať sice kratší, o to však náročnější. Po několika stech metrech po startu začalo táhlé stoupání, v jehož duchu se nesla první polovina trati. Stoupání následoval technický sjezd v lesním terénu, který se ke konci proměnil v rozbahněnou louku. Snad žádné kolo nemohlo projet bahno beze smyku a některé slabší povahy raději proběhly bahno po svých, přestože startovaly v kategorii bikejöring (třeba autorka příspěvku Eliška). Kdo se těšil na cílovou rovinku, byl při pohledu na cílový kopec zklamán.

Těžké podmínky ovšem svědčily Hance Štípalové v canicrossu, Vendule Pekárkové v bikejöringu a Michalu Tobiáškovi v kategorii scooter se dvěma psy. Všichni tři totiž vybojovali zlatou medaili. V kategorii bikejöring muži svedl napínavý souboj Pavel Děrgel s Marcelem Dučákem a jen těsně skončil druhý. Na třetím místě Pavla doplnil Adam Krátký, taktéž z MC Český Ráj.

Ženy na kole z našeho klubu kompletně zaplnili startovní listinu, a tudíž i první tři místa. Za první Vendulou s Yppsi si pro stříbrnou medaili dojela Jana Mikušková. Třetí místo brala opět Vendula Pekárková, tentokrát se Zippy.

I v ženském canicrossu jsme měli na stupních vítězek vícenásobné zastoupení. Druhá za Hankou skončila Veronika Vějačková se svým Broníkem. Druhé místo patří i Lence Žalcíkové při jejím premiérovém startu v kategorii scooter s jedním psem.

Stejně tak jako ženský bikejöring, i stupně vítězů v kategorii scooter se dvěma psy patřili výhradně členům MC Český Ráj. Za Michalem Tobiáškem na 2. i 3. místě stanul Ivo Vacke.

Obdiv a díky patří všem členům, kteří se závodu účastnili a zvládli zdolat náročnou trať.

Veronika Vějačková po startu

Veronika Vějačková po startu

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené, Novinky a jeho autorem je Ivo Vacke. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.