Z Vrouteckého sprintu v Abertamech jsme dovezli 6 medailí

O víkendu se početná výprava členů MC Český ráj přesunula do Abertam, kde se netradičně konal Vroutecký sprint. Trať dlouhá 5 km byla celá vedena po otevřených posekaných loukách, a tak byla náročná nejen na fyzickou přípravu psa i jezdce/běžce, ale i na psychiku závodících.

V sobotu účastníky uvítala krušnohorská mlha a teploty kolem 5 stupňů. A již sobotní kolo napovídalo, že naši členové přivezou nejednu medaili. V kategorii SC1 byl i přes nepěkný pád pod betonový mostek průběžně druhý Václav Vančura. Napínavá byla kategorie cyklistů, a to žen i mužů. Adam Krátký dojel o pouhé dvě vteřiny první před Pavlem Děrglem a z prvních 5 žen ve výsledkové listině byly 4 z našeho klubu, přičemž čtvrtá žena v pořadí, Vendula Pekárková, ztrácela na první Jiřinu Heroudkovou pouhých 7 vteřin a druhé v pořadí, Kamile Liškové, se v sobotu pád také nevyhnul. V kategorii canicrossu žen držela druhé místo Jana Vacíková s velkou ztrátou na první Martinu Štěpánkovou a náskokem na Marii Ševelovou.

Neděle již byla mrazivá a slunečná. I přes čistou nedělní jízdu se Václavu Vančurovi nepodařilo vylepšit umístění a skončil na krásném druhém místě. Adam Krátký svou jízdu druhý den ještě zrychlil a zvýšil tak náskok na Pavla Děrgla, který obsadil druhé místo. V ženách již pád nepotkal Kamilu Liškovou, která si nejrychlejší jízdou dojela pro celkově první místo. Na třetím místě se umístila Vendula Pekárková, která se právě sehrává se svou mladou fenkou Yppsie. Z bojů o medaile se kvůli defektu vyřadila Eliška Děrglová, i přes ulomenou přehazovačku obsadila čtvrté místo. Jen těsně neobhájila pátou pozici Veronika Levová a skončila na šestém místě. Veronika se však aktuálně připravuje na mistrovství republiky v MIDu, a proto pro ní bylo abertamských 5 km spíše tréninkem. Druhé místo v canicrossu žen udržela Jana Vacíková.

Zástupkyni jsme měli i v kategorii čistokrevných v podobě Dity Pechánkové na koloběžce s jejím psem husky. Dita v nabité konkurenci obsadila šesté místo a uzavřela tak první polovinu startovního pole.

A cenu za nejlepší design a dresovou kázeň získává Veronika Levová, která se chystá do boje na mistrovství republiky v MIDu! Foto: Pavel Slezák

A cenu za nejlepší design a dresovou kázeň získává Veronika Levová, která se chystá do boje na mistrovství republiky v MIDu! Foto: Pavel Slezák

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky a jeho autorem je Ivo Vacke. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.