První závod Nativia Challenge 2015

957acae7-69cc-472c-a829-28da93dfbf67O prvním květnovém víkendu proběhl první závod letošního ročníku Nativia Challenge v Rokytnici. Trať zůstala stejná jako v loňském roce, a tak bylo již předem jasné, že se bude jednat o náročný závod plný krásných výhledů, potu a nastoupaných metrů.

Jakožto pořádající oddíl děkujeme všem 115 účastníkům, kteří se v krásném jarním počasí postavili na start. Stejně tak patří díky 8 odvážlivcům, jež se v letošním ročníku nově mohli s tratí popasovat bez psa.

Naši členové se v nabité konkurenci rozhodně neztratili. Gratulace patří Lukáši Tasslerovi, který získal v závodě dokonce dvě medaile. Zlatou se svým novým psem Boltem v kategorii  muži se psy nad 25 kg a bronzovou s Odiem v kategorii do 25 kg. Trať zdolal v nejrychlejším čase 16:08 a doběhl tak těsně před Jirkou Suchým. Dalším medailistou z našeho oddílu se stal Martin Hes, který v kategorii mužů s lehkými psy skončil na druhém místě. Úspěšné byly i naše ženy, a to především Pavla Řezníčková. Ta si ze závodu přivezla stříbrnou medaili v kategorii ženy se psem do 25 kg. Pavla byla těsně následována našimi dalšími členkami Verčou Hakenovou a Kateřinou Salačovou, které obsadili 5. a 6. místo.

Bez psa dosála výborného času 28:35 Šárka Dobiíšová a v této nově otevřené kategorii vyhrála zlatou medaili.

Velký obdiv patří i všem ostatním členům klubu, kteří se nebáli krkonošských kopců a dosáhli skvělých časů, a zároveň i všem účastníkům, co je bolavé nohy neodradily a zregenerovali se na pozávodní party s Paralen i Ibalgin!

Děkujme všem závodníkům, jež projevili důvěru naší organizaci a závodu se zúčastnili, a těšíme se na viděnou v Blansku!

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce, Novinky a jeho autorem je Ivo Vacke. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.