Jizerská 50 RUN

Šárka Dobiášová se s námi podělila o svů zážitek z Jizerské 50 RUN 🙂 díky.

Jen na úvod, jsem čerstvým členem klubu, ale zatím psa nemám a tak objíždím „aspoň“  jiné akce sportovně založené, zejména běžecké.
No a tu jednoho krásného dne jsme dostala nápad. Což takhle si dát 10km závod a přímo v Jizerkách? Mám to blízko, termín taky OK a už bych mohla pokročit zase dál (napsoledy jsem absolvovala závod Horská Teniska v červnu na 5,6 km). Tak jsem se přihlásila a těšila i bála na můj druhý větší závod v běhu.Na výběr byly 2 trasy: na 10km a na 23 km
Já jsme samozřejmě zvolila 10 km, přimeřěně k mé kondici.
Závod se konal v Bedřichově v Jizerských horách , kde pořadatelé připravili krásný, pěkně zoragnizovaný závod. I počasí vyšlo skvěle, chvílemi teplo, ale pak tak nějak pod mrakem, no na běh ideál. Celkem se přihlásilo 300 účatníků v každé kategorii, takže žádná extra masovka tak akorát. Atmosféra byla pohodová. Závod je součástí známé Jizerské 50 a v běžecké verzi to byl premiérový ročník.
Na startu jsem se raději zařadila někam dozaději, a říkala si neblázni  v klidu, hlavně svým tempem. Po odstartování mě samozřejmě míjely davy předbíhajících namakných běžců a běžkyň, ale nepřepálit se vyplatilo. Cca. po 1km (moje standardní rozbíhací vzdálenost) se nožky rozeběhly a já začala postupně předbíhat jednoho běžce za druhým, zejména v kopeččích a sebězích (holt trénink v naší krajině přináší ovoce) a celou trasu si fakt užívala. Na přehradě lehce mrholilo a stihla jsem se i kochat pohledem na přehradu v mlze. Super změna byl i sebeh  lesní cestičkou přes kořeny, pro mě milovníka adrenalinu příjemné zpestření J Celkem na trati byly 4 občerstvovací stanice, ale využívala jsme je pouze na trochu vody, a běžela vesele dál. Stále jsem čekala nějaký prdák, ale trať byla taková příjemná, nahoru, dolů, rovinky, takže se dalo po cestě krásně odpočinout a zase vyrazit. Až do cíle jsem stále předbíhala, ale trošku na doraz jsem se chystala až tak na 8 km. Když už byl konečně vidět cíl, tak jsem to dala naplno a udolala ještě 1 běžce, ale hurá můj cíl splněn 10 km pod 1 h! Sice těsně, ale přece, a to si myslím že tam byly ještě trochu rezervy. Výsledný čas 59 minut 51 s, průměrná rychlost 5,48 a celkové umístění mezi ženami 66. místo ze 132 a celkově ze všech  180 místo z 278 účastníků. S výsledkem jsem maximálně spokojená, běželo se mi fakt super, lehce, nic nebolelo, takže za rok jsem tam zase.

Jsem ráda, že jsem mohla klub reprezentovat alespoň takto ( zatím, a doufám, že brzy přijde moje chvíle jednou odstartovat i se psem na nějaké mushingové akcičce)

Více na http://run.jiz50.cz/ a výsledkovka http://run.jiz50.cz/cs/vysledky/j10

Šárka Dobiášová

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky a jeho autorem je Ivo Vacke. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.