Dcery Ráje na Horské výzvě v Krušných horách

Na třetí díl seriálu Horská výzva se do Krušných hor sjely tři členky oddílu Musher Club Český Ráj. Na trase Half o délce 37 km tak reprezentovaly v kategoriích ŽENY, MIX a DOGTREKKING, každá v jiném týmu.

Na místě je čekala krásná trať, která začínala příjemnými 15 kilometry po rovině. Aby závod dostál svému jménu, od 15. kilometru se již jednalo o opravdickou výzvu. V cestě do cíle na odvážná děvčata a psa čekaly hned tři kopce. Jako první bylo nutné zdolat Plešivec, 1028 m. n. m., po němž následoval čtyřkilometrový seběh terénem do dolu Eduard. Odtud musely naše členky opět vystoupat na hřeben nad Jáchymov do výšky 968 m. n. m. Následovalo další klesání zpestřené o občerstvovací stanici až do nejnižšího bodu trati – Jáchymovských lázní v 600 m. n. m. Tam začala nejzajímavější část závodu, a to výstup na nejvyšší horu Krušných hor Klínovec.

Do výšky 1244 m. n. m. zavedla závodnice krásná lesní cesta o délce necelých 6 kilometrů. Jednalo se o poměrně náročný výstup, při němž se nezapřel duch musherek. Kateřina Salačová si v cíli pochvalovala svého psa Cliffa, který ji po celý výstup na vrchol krásně pomáhal. Eliška Čerňanská s Kateřinou Macháčkovou s sebou psy sice neměly, o zápřah se ale neošidily. Díky materiální pomoci a zapůjčení gumy na číslo od Katky parťáka Tomáše Vacína si Eliška vyzkoušela práci saňového psa v akci, když svou unavenou kolegyni Petru Bielinovou dotáhla na gumě až na vrchol hory. Inspirována touto technikou se i Katka nechala chvíli táhnout Tomášem. Na vrcholu Klínovce byl opravdu krásný výhled, který si však závodnice ani nestihly užít. Čekalo je totiž poslední čtyřkilometrové klesání do cílové brány na Božím Daru.

Ačkoliv obě startovaly v jiném týmu, Eliška i Katka měly společný cíl – dokončit závod do 5 hodin, což se oběma povedlo. Eliška Čerňanská s Petrou Bielinovou zaběhly trať za 4 hodiny a 55 minut. O tři minuty později proťali cílovou pásku Kateřina Macháčková s Tomášem Vacínem. Svůj první závod na takovouto vzdálenost absolvovala Kateřina Salačová s Bretaňským ohařem Cliffem za 5 hodin a 30 minut. Všechny závodnice byly se svými výsledky velmi spokojené a už se nemůžou dočkat, až se utkají příští týden na Nativia Challenge v Praze Hvězdě, tentokrát všechny se psem na sprintové trati.

HV-2014-KRUSNE-260

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky a jeho autorem je Ivo Vacke. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.