Proniknou nadějné juniorky mezi evropskou špičku ?

Sedmnáctileté Adriany Švecová a osmnáctileté Adély Šrůtkové jsme si mohli všimnout již na nominačním závodě pro ME ECF, kde zazářily výbornými časy mezi dospělými canicrossařkami. Obě se svědomitě připravují na blížící se svátek individuálních disciplín mushingu, který se bude konat v  malebném italském městečku mezi horami Santa Maria Maggiore v oblasti Piemonte. Ctižádostivé a spolehlivé atletky Adély z Hodonína, která má i výborné studijní výsledky a podporu v rodinném zázemí, jsme se zeptali, jak se připravuje a piluje formu. Ukázalo se, že nic neponechává náhodě:

„V sobotu 30. 9. jsem se se svým parťákem Marvim (australským ovčákem) zúčastnila jednodenních závodů Kaniko Hon na Václava + Šampionát pro AUO & BOC v Klánovicích. I když to bylo pro nás skoro přes celou republiku, nemohli jsme si tuhle akci nechat ujít. Trasa vedla lesem a byla krásně rovinná, ideální pro nás. Vybíhalo se v intervalu po 15s. Marvi makal skvěle a já jsem se snažila udržet s ním tempo. Nakonec jsme doběhli v dobrém čase, který nám zajistil 1. místo v Šampionátu AUO a krásné 2. místo z 39 žen. Zpátky domů jsme odjížděli spokojení.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Články, Novinky a jeho autorem je Ivo Vacke. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.