Další mistr republiky a tři vicemistři k tomu

O posledním říjnovém víkendu proběhlo ve Třech Studních mistrovství republiky ve sprintu off snow pro rok 2015. Naši členové zde sváděli doslova lítý boj o mistroské tituly a medaile. Vybojovat první místo se nakonec podařilo klubovému předsedovi. Ivo Vacke si z prosluněného víkendu na Vysočině přivezl zlatou medaily a titul mistra ČR v kategorii C, tedy spřežení 4 psů. Třešničkou na jeho vítězství bylo, že se jednalo o teprve druhý ostrý start s jeho čtyřmi mladými psy, a tak od Iva do budoucna očekáváme další výborné výsledky.

Divácky jednou z nejatraktivnějších disciplín byl canicross mužů. Dva naši zástupci, Lukáš Tassler a Pavel Červenka, doufali v medaili. Tu nakonec vybojoval jen Lukáš Tassler, když byl jen těsně poražen vítězem Dušanem Erbsem a odvezl si tak titul vicemistra. Pavel dal do svého běhu opravdu vše. Přestože jeho průběžné mezičasy odpovídaly medailovému umístění, do cíle se nedostal. Jeho nasazení bylo větší, než co mu tělo pro tento den dovolilo, což bohužel vedlo k jeho kolapsu kilometr před cílem. Pavel tak navštívil nemocnici v Novém Městě na Moravě. Ještě týž den se vrátil zpět do areálu závodu a druhého kola se účastnil již jen jako divák. Pavlovi děkujeme za jeho bojovnost a těšíme se na následující sezony, kdy bude s jeho mladou fenkou Abby opět prohánět českou špičku! na šestém místě skončil náš další člen Martin Hes.

V ženském canicrossu měl náš klub jen jednu zástupkyni, Veroniku Lamačovou, která s pěknou průměrnou rychlostí téměř 15 km/h obsadila taktéž 6. místo.

I v nejvíce nabitých kategoriích bikejoring muži a bikejoring ženy se naši členi a členky účastnili bojů o medaile, protentokrát však žádnou nepřivezli. Ti nejlepší z nich, Pavel Děrgel a Kamila Lišková, se oba umístili těeně pod stupni vítězů na 4. místě. V mužích skončil dále Adam Krátký 5., v ženách Eliška Děrglová 7., Veronika Levová 9., Vendula Pekárková 10. a Tereza Dvořáčková 12.

V koloběžce s jedním psem nás zastupovala sourozenecká dvojice Václav a Veronika Vančurovi a Hana Štípalová. Václav jel obě své jízdy na hraně a nevyhnul se bohužel ani pádu. Jeho nasazení nestačilo jen na Martinu Štěpánkovou, a získal tak titul vicemistra ČR. Hanka kvůli zranní neabsolvovala se svou fenkou její hlavní disciplínu canicross a v SC1 se umístila na 8. mítě. Veronika předvedla se svým pointrem Ozzym pěknou jízdu, která v nabité konkurenci stačila na 12. místo.

Se dvěma psy na koloběžce bojovali Michal Tobiášek a Šimon Cipro. Úspěšnější z nich, Michal, prolétl trať průměrnou rychlostí 32,53 km/h, čímž vybojoval titul vicemistra ČR. Šimon v závodě především testoval své dva mladé psy, díky kterým získal 5. místo v pořadí této kategorie.

Děkujeme všem členům za krásné výsledky a skvělou reprezentaci našeho klubu a těšíme se na to, co ještě předvedete ve zbývajících podzimních závodech!

Eliška Děrglová

Mistr republiky Ivo Vacke. Foto: Barbora Twardková

Mistr republiky Ivo Vacke. Foto: Barbora Twardková

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Články a jeho autorem je Ivo Vacke. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.