Začátek canicrossové sezóny

Máme tady jaro a s ním již tradičně začátek canicrossové sezóny. Naši členi nezaháleli a hned od začátku se pustili do závodění. Uplně prvním závodem byl canicross v Drachkově, který se konal 22.3.2014. Vítězkou ženské kategorie se stala Míša Srchová s Missy, na 3. místě doběhla Katka Hlavsová s Aishou. Pouze o 3 vteřiny zaostala Míla Holušková s Aronem a skončili tak na krásném 4. místě.

Velký úspěch zaznamenal Pavel Lev se Sysel, který běžel svůj úplně první závod se psem a stal se vítězem mužské kategorie.

pavel pavel a sysel

Dále jsme se 12.4 přesunuli do Veselí nad Lužnicí, kde se konal Jihočeský canicross. Běžel se zde okruh kolem rybníka, který měřil 4,7 km. Během dne se udělalo velké teplo a tak přišel rybník vhod. V ženské kategorii se psy do 25kg se na 3. místě umístila Verča Hakenová se Sysel a mezi muži se psy nad 25kg se na 3. místě umístil Petr Šimonek s Darem.

IMG_3692petr s darem

Ve stejný den bojoval David Kocián s Darwinem na trochu odlišném závodě a to na Horské výzvě v Jeseníkách. Náročnou trať o délce 40 km uběhli v čase 4:35 a skončili na 7.místě.

darwin

Hned následující víkend 19.4 se konal druhý canicross v Drachkově. Zde se zadařilo Míle Holuškové s německým krátkosrstým ohařem Aronem, kteří doběhli na 2.místě a vylepšili tak 4. místo z minulého závodu. Na 3. místě skončila Pavla Řezníčková s Fannym. V mužské kategorii skončil Pavel Lev se Sysel na 2.místě.

ženy

Všem moc gratulujeme a těšíme se na další úspěchy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky a jeho autorem je Ivo Vacke. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.